Lägenhet

Är det möjligt för mig att ta ett lån för att köpa en lägenhet eller anser banken att jag inte är en desirable klient då jag inte tjänar så speciellt mycket varje månad? Måste man upp i en viss summa innan skatt varje månad för att få ett lån för en lägenhet, eller hur fungerar det? Jag vet i alla fall att man ska ha summa som man kan betala själv som är en viss del av vad lägenheten kostar, sen så står banken för resten. Eller har jag fel med det resonemanget? För jag sitter och kollar lägenheter nu, jag kollar bostadsrätter då det inte finns några hyresrätter att hyra, och jag kollar på dom som inte kostar mer än 2 miljoner (jag vet att det priset kan höjas men jag kollar bara nu på dom som kostar under 2 miljoner), och då undrar jag hur det går till med lånet. Jag ska söka runt på vad bankerna säger om det där för jag känner att det verkligen är dags att flytta, och om jag inte hittar en hyresrätt så tar jag en bostadsrätt och hittar ett jobb som ger mer i lön (och som är lite roligare) så att jag har råd.

ImageObjektet finns här!