The Rain Knows

Hur kommer det sig att det alltid ska börja regna när jag inte har mitt busskort med mig? Det är som att vädret känner på sig att ”nu har Emilia inget busskort vilket innebär att hon måste promenera till jobbet, till träningen och sedan hem igen, så ska vi inte jävlas lite extra med henne då och låta det falla en massa regndroppar på henne? Visst låter det kul? Jaa så det gör vi, Dripp, Dropp, Dripp, Dropp”. Men det är inte så kul för mig.

Sist när jag inte hade busskort var i mitten av september, precis när sommaren gick över till hösten, den veckan som det blev kallt och regnigt. Den veckan så var jag tvungen att vänta till den 25e med att köpa ett nytt busskort då jag inte hade råd, så jag var tvungen att promenera till jobbet, till träningen och sedan hem igen i en hel veckan. Inga svårigheter tänkte jag då jag ändå gillar att gå, men det blev det inte så roligt. På söndagen så var det soligt ute, det var varmt och sommaren hade fortfarande ett starkt grepp om Sverige, men sen på måndagen, då kom hösten som en spark i rumpan. Kyla, regn, och blåst, precis lagom till den veckan jag skulle spendera mycket tid med att promenera. Jag var inte så speciellt glad, men vad skulle jag göra, jag kunde inte köpa ett busskort förrns nästa vecka, så jag fick bara bita ihop och promenera snabbt. Men sen så fick jag låna pengar av min älskling då han tyckte så synd om mig som skulle behöva gå så länge i det ruggiga vädret, så jag fick ett busskort efter 2 dagar.

Men nu hände en komisk sak igår, även det handlade om busskort och regn. Jag lånade ut mitt busskort till mamma igår då hon skulle på ett föräldrarmöte, och jag kände att jag kunde vara snäll då jag egentligen inte behövde kortet då jag ändå skulle träna på Friskis i Kista, och då det ändå inte är så farligt att gå hem från Kista. Men vad tror ni händer efter jag slutat, jo det börjar regna! Är inte det bara lite sjukt? Att just den dagen som jag inte har mitt busskort med mig så ska det börja regna. Jag skrattade lite inombords då det var så komiskt, för man undrar ju om vädret och regnet har koll på en, för dom matchade in regnskuren väldigt lägligt för min del.

Image