The World Is A Book

Det finns en bok som heter Världen, och det finns bara ett sätt att läsa den boken på och det är att resa. Om du inte reser och upptäcker andra länder så kan du inte få tillgång till nya kapitel och då kan då inte heller läsa klart boken, och du kommer för alltid gå runt ovetandes om hur boken slutar. Det finns nog inget som är så frustrerande som att gå runt och inte få veta slutet på en historia, man undrar, man funderar, man blir nyfiken, man blir ängslig och man blir ledsen över att inte få veta hur allt blir. Kommer hon/han bli en bättre människa, kommer dom komma på vad sin plats är i livet, vad kommer dom få veta?

Jag har påbörjat några kapitel på boken då jag redan har besökt några länder, men jag är fortfarande bara i början på historian, jag vill veta mer. När man snabbt bläddrar i boken, när man låter bokens sidor glida ur händerna så att en vind blåser upp i ens ansikte, så får man en förståelse över hur mycket man har att upptäcka och hur många sidor som finns att utforska, där även vissa sidor är mer intressanta än andra. Jag har ett kapitel som jag ser framemot mest av allt i mitt exemplar av Världen. Ett kapitel som jag längtar efter att få läsa, som man bara måste upptäcka och ta del av, man kan helt enkelt inte gå mista om den viktiga biten i boken, och det kapitlet heter USA, New York. Det finns kapitel, och så finns det kapitel med det stora K, och det är kapitel med stora K som är dom viktigaste, dom som man bara måste läsa, och USA, New York är ett av dom. Jag vet inte vad det är som lockar med just denna biten i boken, det kanske är vänners berättelser av sitt kapitel om New York som har gjort mig mer och mer ivrig att få bläddra till den sidan, för det är trots allt en stad värd att besöka. När jag snabbt låter sidorna från kapitlet glida ur mina fingrar så ser jag små glimtar av det som New York har att erbjuda. Gula taxibilar överallt som tutar och skriker åt varandra, de höga husen som stänger in staden men som med sin mäktighet och snygga fasad gör dom till konstverk att studera, en dagsutflykt till CentralPark för att spendera en hel dag med att gå runt och njuta av den fina naturen och höra stadens pulserande atmosfär i bakgrunden, att bara gå runt på stan och ta åt sig av luften, människorna, stressen, husen och den Amerikanska kulturen, att unna sig all den goda maten från världens alla hörn, och unna sig så mycket shopping att man inte orkar bära alla kassar och sen så får man inte heller glömma bort Frihetsgudinnan. Detta ser jag små glimtar av när jag snabbt bläddrar förbi kapitlet och jag är så ivrig att få börja läsa det och för varje gång så får jag tankar om att hitta vägar dit, vägar som kan gå via ett bibliotek som momondo, för varje resa behöver en skjuts, en liten hjälp att ta sig ut på resan och ta sig tiden till att börja läsa, en skjuts kan även innebära ett litet bidrag som momondo just nu tävlar ut, så att man kan ta sig dit.

Det finns en bok som heter Världen, och det finns ett kapitel i den boken som jag mest av allt vill läsa, och det kapitlet heter USA, NEW York!

Image

 

Image