What Should I Write About?

Hej Hej, allt bra med er? 

Jag sitter på jobbet och halvfryser då jag inte har tagit på mig så mycket varma kläder (ett klassiskt misstag) så jag ska sätta på vår värmefläkt och se till så att jag tinar upp.

Men annars i mitt frusna tillstånd så funderar jag på vad jag ska skriva om. Inte vad jag ska skriva om  bloggen för det kommer man på under dagen, men jag funderar på vad min roman ska handla om och vad jag ska skriva om, framförallt hur jag ska skriva de. Det är så mycket man måste tänka på och som måste stämma in på varandra när man skriver så att allting hänger ihop och så att man alltid har en röd sammanhängande tråd i sin berättelse så att man inte spretar för mycket och skriver saker som inte är relevant för historien. Jag tycker att jag är väldigt detaljrik när jag skriver berättelser, för jag vill verkligen att läsaren ska förstå och känna dom rätta känslorna när jag berättar om hur underbart det är att cykla på en grusstig i skogen en varm sommardag. Då vill jag verkligen berätta så noga som möjligt hur luften känns, hur solens strålar värmer och smeker huden och hur skogen ger ifrån sig sina goda naturdoft. Allt sånt älskar jag att berätta och det är både positivt och negativt då man ibland måste vara försiktig med detaljerna så att det inte blir för mycket, men tillräckligt så att man som läsare får en perfekt bild av omgivningen och situationen. Jag har en idé i huvudet på något jag kan skriva om, men är inte helt hundra ännu så jag måste tänka vidare.

Image