Fredag Den 13 – Otursdag Eller Bara En Myt?

Idag är det fredag den 13 september, en dag som många förknippar med otur. Varför vet jag inte då det bara är en dag och ett ett viss datum, men ändå så tror folk att värsta oturen kommer drabba dom under denna fredag som inträffar ca 3 gånger per år. Jag är inte skrickfull av mig. Jag tror inte att ens liv kommer få 7 års olycka om en spegel går sönder, att om man ser en svart katt korsa vägen så kommer något hemskt att hända mig eller att om jag går under en stege så kommer något hända. Jag tror inte på sånt då det bara känns larvigt att ett visst föremål ska vara en orsak för otur. Det är ju en själv som skapar sina dagar, och ibland så går det bra och ibland dåligt, och ibland har man tur att vinna 100 kr på en trisslott och ibland inte. Men det är inte så att det dåliga händer på grund av att jag såg en svart katt springa över vägen, utan det är bara att ibland så går saker bra och ibland inte.

Och jag kan även tro att dåliga saker händer er som är skrockfulla av den enda anledningen att ni skapar oturen själva då ni tänker på att något kommer hända. Tänker man negativt så blir det negativt, och tror man att man kommer tappa kastrullen full med soppa då man gick under en lutande stege, så kommer man troligen göra det då det är det enda man tänker på. ”jag får inte tappa kastrullen, jag får inte tappa kastrullen…. och då tappar du troligen kastrullen”. Det är dina tankar som skapar oturen, så sluta noja över att det är fredag den 13, för hur många hemska och oturliga saker har ändå hänt under dessa fredagar? Inte mer otur än vanligt kan jag tänka mig.

Image

 

Image