Passion För Mat

Jag har fastnat för säsong 3 av MasterChef USA, och jag ser ett nytt avsnitt under varje lunch under veckan, så om jag har tur och inte har en lunchkompis, så hinner jag se klart på 5 avsnitt per vecka. Och det är så himla bra, jag är helt fast och tycker det är så enormt inspirerande, fascinerade och galet vad dom kan göra. Jag såg precis klart avsnitt 11 nu under lunchen och dom har gått in i topp 8 och det är så spännande. Jag har min favorit amatörkock som jag hoppas kommer vinna, och den personen är Christine. Det kanske inte säger er något men hon är en sån otrolig inspiration och hennes matlagningskonst är fantastiks. Och vill ni veta en annan sak om henne, hon är blind.

Jag har alltid fascinerats över dom som är bra på att laga mat, och undrat vart deras smaksinne och känsla för vilka ingredienser och smaker som passar ihop med vilka, har kommit ifrån. Är deras smaklökar mer känsliga, har dom bara livlig fantasi och vågar kombinera de mest otippade ingredienserna med varandra eller är det bara så att deras känsla för god mat gör dom duktiga i köket? Jag kan inte svara på det då jag inte är bra på att laga mat, jag har ingen livlig fantasi om att kombinera en köttbit med en sås gjord på smält socker (det låter skitäckligt, men det var den mest otippade kombinationen jag kom på för tillfället) eller att jag ens tycker det är kul att laga mat. Det kanske är där skillnad är, att tycker man det är kul att laga mat så får man efter ett tag känsla och förståelse för ingredienser och vilka smaker som passar ihop med varandra. Det är där skillnaden är.

Men på tal om Masterchef så kan jag inte sluta fascineras över deltagarnas matlagningskonster, hur dom kommer på en helt otrolig rätt genom att bara kolla på sina utvalda ingredienser i sin Mystery Box, och hur dom under 60 minuter lyckas hålla koll på allt. Jag förstår inte heller hur Christine lyckas tillaga något som juryn gång på gång hyllar henne för, men Christine är ett perfekt exempel på att det finns inget som hindrar en från att göra det man vill. har man drömmen, passionen och viljan så går det. Inspireras av Christine, för det gör jag.

Jag vill även bara säga ett stort tack till er kockar och amatörkockar där ute som inspireras oss och ger oss god mat att njuta till. Jag får nog börja gå på restaurang oftare så att även jag kan få njuta av otroligt god, välkomponerad, smakfull mat. För det är vi alla värda.

Image

 

Image