BrandNew?

Alltså det här med namn, det kan jag inte sluta att fascineras över. Sitt namn blir ju den man är, sin identitet och jag kan faktiskt tycka att om någon kommer och presenterar sig som t ex. Anna, så tycker jag av någon anledning att hon ser ut som en Anna. Det är konstigt det där, men det namnet man får passar liksom hur man ser ut och hur man är. Jag vet inte om det är något psykologiskt med det att man tycker att det namnet passar bara för att personen presenterade sig med det namnet, eller att det liksom bara är så att namnet passar in på den man är. Detta kan jag säkert sitta länge och spekulera i men det är inte av den anledningen som jag började prata om namn, utan av den anledningen att jag alltid undrar vad vissa föräldrar tänker på när dom döper sitt namn till Helny.

Och nej, jag driver inte, det där namnet, Helny, stod som dagens namn på aftonbladet tillsammans med Dagny som också var dagens namn. Och det jag undrar är… kan man heta så? Jag är väldigt ledsen om jag klampar någon på tårna, men jag förstår inte, jag har aldrig hört talas om det namnet förut och jag visste inte att man ens kunde heta så. Uttalar man det som om personen är helt ny, alltså som att personen är helt färsk från fabriken, eller är det en annan betoning? Kanske uttalas det Hellny. För jag får det att låta som att personen är helt ny från fabriken, och det är bara konstigt. Som att han, eller är det ett tjejnamn (?) skulle presentera sig som BrandNew på engelska. Skrattar lite för mig själv här på jobbet när jag ser den engelska presentationsfraser i huvudet; ”Hi My name is BrandNew”. haha, förlåt, men är det bara jag som tycker det är väldigt roligt.

Ett namn passar som sagt ihop med sin person, så på något sätt så kanske denna killen eller tjejen alltid kommer kännas som en helt ny person när man träffar henne/honom. Vilken rolig vän det skulle vara.

Image