Jag Är En Höstperson

Bara för att sommartiden innebär sol, värme, många ljustimmar under dygnet, färska jordgubbar, en massa dopp i det svalkande vattnet och shorts och linne, så innebär inte det att alla gillar den årstiden. Alla är vi olika, det kan vi alla hålla med om, och alla tycker om olika saker och alla tycker om att göra olika saker. Det är något som är naturligt för oss människor, att vi ändå är unika för varandra. För det finns bara en av dig. 

Men när det kommer till sommar så verkar det som att alla måste gilla den årstiden och spendera de resterande månaderna och årstiderna med att längta till värme och bad, för annars så är man konstig. Vem, eller vad, är det som säger att alla måste gilla värme och sommar? Vem är det som har sagt att man måste längta till sommaren när snön täcker marken?

Jag vet att Sverige inte har så många soltimmar, eller en lång sommar, så då kan jag på ett sätt förstå varför nästan hela Sveriges befolkning längtar tills sommaren ska sätta igång, men det jag inte gillar med det är att många tycker man är konstig om man inte längtar till sommaren eller är ute varenda sekund när det är sol och varmt ute. Alla gillar olika, och det gäller även när det kommer till årstider och temperaturer.

Jag är en sån person som gillar vår och höst, när löven blir gula och oranga, när luften känns lite dimmig, när det inte är för kallt men inte heller för varmt så att man ändå måste ha på sig en tjock tröja och en halsduk för att inte frysa men inte för att bli för varm. Jag har aldrig varit en sommarperson, jag gillar inte när det är för varmt och jag gillar inte heller när man ska bära kort shorts och linnen, för jag trivs inte i dom kläderna (jag har komplex över min kropp). Jag gillar inte heller att ligga i en park och sola då jag ändå aldrig blir solbränd då jag har klassiska svennepigment, vilket gör att det känns onödigt och bara jobbigt att ligga och pressa för att få färg. Jag känner även att det är för varmt att göra saker och att bada är inte min grej då jag som sagt har komplex över min kropp. 

Men att säga dom sakerna får folk att tappa hakan, ”hur kan man inte gilla sommaren, sol och bad”. Jadu, jag gör det bara inte och det är inget fel på det. Precis som ni kanske inte, eller något som ni faktiskt inte gör, är att ni inte gillar vintern, men inte börjar vi som gillar vintern att kalla er konstiga för det, för alla gillar olika. Men bara för att det känns som ett krav att gilla sommaren, så gör jag precis som alla andra under vintern och våren, att jag tjatar och längtar efter sommaren, och säger hur mycket jag ser framemot att sola, bada, sitta i parker osv osv, men jag längtar inte efter det så jag ska sluta säga så. För varför ska jag låtsas att jag gillar något som jag egentligen inte gör. Jag gillar vår och höst, och det har jag all rätt att göra utan att någon ska tycka jag är konstig som inte gillar värmen. Och just nu så är jag glad att sommaren snart är över för jag längtar till hösten, kyligare väder, varma tröjor, jackor, halsdukar, dimmigt väder, varm Chai Latte och gula/oranga löv. Så det så!

Image

 

Image

Image