Är detta smart?

Är det bara jag eller känns detta lite osmart? Att placera två butiker som har samma koncept bredvid varandra känns som att be om ett nytt krig. För dessa två butiker, och det låg tydligen ett Specsavers på andra sidan, så för dessa tre butiker så kommer priser, erbjudanden, kampanjer osv att ständigt pressas så att dom verkar bättre än sina konkurrenter. Men är det inte svårare att locka in kunder om det finns 3 andra optikbutiker precis bredvid varandra, och ingen speciellt stor vinst lär det bli när dom måste pressa priserna för att ha något som dom andra inte har. Visserligen så är pressade priser och bra kampanjer/erbjudanden bra för oss kunder men för företagen så kan det inte vara lätt att ”sälja” sig på det sättet bara för att konkurrenterna är precis bredvid.

image