Dem Borde betala oss

Har ni tänkt på en sak, varför ska vi som kunder betala ca 800 kr + för ett klädesplagg där namnet/loggan från märket står stort och tydligt på tröjan, så att märket får gratis marknadsföring via oss?

Om jag får säga va jag tycker om den fula marknadsföringen, ja precis jag tycker det är fult, så borde faktiskt märket betala oss för den reklamen vi ger dom. Vi blir ju levande reklampelare som bär deras tröjor med deras loggor så att alla kan se. Smygreklam kan man även se det som då man inte direkt ser det som reklam för märket, men i det dolda så är det egentligen det. 

Visst, när man köper ett klädesplagg så gör man ändå reklam för märket då man bär kläderna, men för mig så är det ändå en skillnad på att göra reklam för ett märke när deras logga står i stora bokstäver tryckt på framsidan, till att inte ha någon logga på alls. För då blir reklamen och märket mer riktat utåt än om ingen logga hade stått. För då är meningen att visa upp sitt märke för att göra reklam, och visa att den tröjan är gjort av t ex. Gant så att fler skulle vilja köpa den. Men jag vill inte att det ska stå skyltat att jag gör reklam för t ex. Gant, för då skulle jag vilja ha något för det, att Gant skulle betala mig för att ha den tröjan på mig då jag marknadsför märket.  

Men efter att ha tänkt på ämnet när jag skrivit detta som Dagens Tanke så förstår jag att detta ämne är svårt att diskutera. För reklam för ett märke gör man alltid så fort man har köpt en tröja och sedan använder den, så en gratis marknadsföring ger man dom alltid. Men det svåra att diskutera här är då om man köper tröjan för att den är snygg och har bra passform, eller för att den är snygg, har bra passform men att det står t ex. Gant med stora bokstäver för att visa att man har råd att köpa såna kläder? Att det handlar om status? Vad tror ni?

Image