Agera Innan Det Är Försent

Något som får mig att må väldigt dåligt och som ger mig en otroligt obehaglig känsla i magen, är när jag läser om hur dåligt vi behandlar jorden. Jag känner att år efter åt så läser vi artiklar om att vi använder en så stor mängd resurser från naturen att man skulle behöva 3 jordklot för att kunna uppfylla och täcka dom behoven som vi har. 3 jordklot… det är sjukt! Hela världen är i ett sånt enormt behov av att vara så rikt som möjligt och det största och mäktigaste landet i världen, men det blir på bekostnad av vår älskade jord och natur, och i slutändan på mänsklighetens bekostnad.
Tydligen så har jorden en speciell mängd naturliga resurser som den producerar fram per år som vi sedan kan använda oss av innan nästa produktion går att utnyttja, och enligt aftonbladet så har vi i augusti redan förbrukat jordens natur budget för hela 2013. Alltså 4 månader för tidigt.
Greenpeace håller just nu på att göra allt för att hindra oljebolagen för att börja borra på Arktisk, en handling från oljeföretagens sida som kan förstöra så otroligt mycket och förändra det vi idag kallar för Arktisk. Bara för att resurserna finns där så betyder inte det att vi måste förstöra det som är runtomkring, utan vi kan istället hitta andra, bättre alternativ.
Jordens befolkning ökar, livslängden blir allt längre, vi föder barn som aldrig förr, vi skövlar flera hektar regnskog varje dag, sjöar torkar ut, polarisar smälter, vattennivån stiger, klimatet blir varmare, vi är ansvariga för utrotning av djur, vi konsumerar som galningar, vi slänger så mycket att berg av skräp bildas och i det stora hela så förstör vi jorden och naturen i en snabbare takt än vi tror. Därför behöver vi komma på andra sätt att få energi, mat osv för nu måste vi anpassa oss att leva på annat nu när resurserna håller på att ta slut. Vad gör vi då?
Jag ska inte säga att jag är expert i ämnet men jag vet att många i världen börjar se varningsklockor för att det börjar gå utför när det kommer till naturen. det som vi tar bort nu kommer antingen aldrig att gå att få tillbaka eller så kommer det ta flera, flera, flera år att reparera skadan. Men ändå så gör ingen något. Jag undrar alltid vad världens ledare disskuterar och kommer fram till på sitt årliga klimatmöte, sitter ni bara och rullar tummarna och kör lite frågesport om vad ni kan om respektive land? Det är ni som har förmågan att förbättre världen och göra så att vi har ett naturliv att visa de kommande generationerna, men ni verkar inte komma fram till något. Ni kan inte vänta tills jorden redan är förstörd, för då är det försent, utan agera nu när bara lite skada är gjord för då kommer det inte ta lika lång tid att reparera. Ta hand om jorden, för den har alltid tagit hand om oss, så nu måste vi börja ge tillbaka.

jordens resurser