Dagens mode känns hopplöst

Ni kan nog inte förstå hur mycket jag tittar på kläder, så fort jag har möjlighet så klickar jag mig in på någon webbshop för att se om jag kan hitta något som passar min stil där jag vill vara stilren, enkel, kvinnlig, sofistikerad, klassisk och snyggt klädd, en stil som alltid fungerar. Men tror ni jag hittar något? Nej det gör jag absolut inte, för tydligen så existerar inte den kvinnliga, sofistikerade, enkla och klassiska stilen för tillfället, och det gör mig väldigt ledsen. Jag vet inte om det är för att jag har en bild i huvudet över hur jag vill att kläderna ska vara eller om det helt enkelt bara är så att modet är att klä sig fult, fjortisaktigt, genomskinligt, kort, visa underkläder, se ut som ett tält osv, för jag hittar absolut ingenting och tro mig jag har kollat både på budgetkläder och märkeskläder. Det finns nada, så det känns väldigt hopplöst. Skulle vilja sätta ihop ett collage med bilder på kläder som jag vill klä mig med i höst men det går inte då jag inte hittar några. Ska se om jag kan hitta några inspirationsbilder att visa istället. Men att leta kläder i dagsläget känns hopplöst, vad har hänt med det klassiska, kvinnliga och smickrande modet? Jag vill framhäva mina kurvor i figurnära och smickrande kläder, inte dölja dom eller framhäva det jag inte trivs med.

 

Jag säger nej tack till transparenta plagg, varför skulle jag vilja visa min bh? då kan man lika gärna strunta i tröjan för BHn syns lika bra både med och utan tröja. Nej det här är så fult, varför finns det inga skjortor som är lite mer döljande i tyget?

Image

Och jag säger helt klart ett stort NEJ till den ”snygga” trenden med att gå i magkorta tröjor och visa sin mage. Visserligen är inte detta någon skillnad från de transparenta plaggen då båda visar lika mycket, men hallå? vem vill seriöst gå klädd i såna kläder?

Image

Något som jag inte gillar är att det inte tycks finnas plagg som är tajta, varför görs alla tröjor i  lösa, oversize modeller? Vill man se ut som ett tält? vill man se större ut? nej, det vill vi inte, eller i alla fall inte jag så kan ni gärna göra fler tröjor som är tajta och mer figursmickrande tack?

Image

Jag säger bara en sak, dagens ”mode” är så otroligt fult och passar bara en typ av kroppsform, dom som ser ut som pinnar, men helt ärligt, hur många ser ut som pinnar? Gör kläder som är smickrande för alla, för ni kan inte klaga på dom tjejerna som har lite mer fett på kroppen att dom är äckliga om dom kommer i shorts och magkorta tröjor där dom visar sitt ”fett”, för det är bara såna kläder som finns, och då köper man dom. Så gör kläder som är smickrande för alla kroppsformer och fokusera inte bara på dom som är smala, för det finns faktiskt flera typer av kroppar, inte bara en.

One Comment

  1. Håller med dig helt och fullt ut! Däremot så anser jag inte just det du tar upp som just huvudproblemet, det där med passformen. Det jag stör mig mest på är att småtjejerna springer omkring och tror att dom nyss uppfunnit hjulet; De ser ut som om de tagit en tidsmaskin tillbaka till 80-talet och sedan återvänt! Höga stentvättade jeans(shorts), alla möjliga färger ihopblandat i en salig röra och toppen på isberget, dessa enorma platåskor med en halvmeter klack och haremsbyxor/tights i riktigt FULA mönster.

    Nog för att det fanns godbitar från 80-talet, men att plocka de allra värsta bitarna är INTE OK.

One Ping

  1. Pingback: