Hur lång tid ska det behöva ta?

Har ni tänkt på hur jobbigt det är, eller framför allt hur tråkigt det är att inte ha ett jobb? Vissa får jobb på direkten och hoppar sedan mellan jobb och jobb precis lika ofta som man byter underkläder. Men för andra så får man kämpa, slita och försöka så mycket och så länge och man kan inte hjälpa att bli så avundsjuk på dom som får det första jobbet dom söker. Men inte bara avundsjuka för att dom får jobbet, utan man blir även avundsjuk för att dom har någonting att göra om dagarna, dom har rutiner, dom får lära känna så många nya människor, dem får möjligheter att utvecklas och lära sig mer så att dom blir mer attraktiva på arbetsmarknaden, dom är behövda, dom tjänar pengar, dom har pengar att göra saker för men framför allt så blir dom mer intressanta att prata med än en person som spenderar sina dagar med att sitta hemma och söka jobb. Jag tillhör den gruppen som sitter hemma och söker jobb, och jag är otroligt ledsen över det. Jag gråter varje dag för jag känner att alla som jag känner jobbar och har saker för sig varje dag, och så sitter jag här själv och kämpar, kämpar och kämpar för att få ett jobb. Jag är väldigt arbetsvillig och jag vill jobba hårt och utmanas så att jag får möjligheter att utvecklas. Men jag får inte den chansen att visa det och det gör mig ledsen. Så det jag ska göra nu är att söka ännu mer jobb och hoppas att jag får något, för jag måste få känna mig behövd, för jag känner mig så utanför bland mina vänner och i det svenska samhället. Jag är utanför och jag försöker verkligen få jobb, jag undrar bara hur långt tid det ska behöva ta.

Image