Varför ger många föräldrar sina barn konstiga namn?

Hallåå där, jag antar att många av er är ute och röjjer på en nattklubb eller spenderar er lördaskväll med att ha kul på andra sätt, men här kommer ni få ett litet nattinlägg om ett ämne som jag pratade om med en tjej på Anines fest, och det fick mig att tänka lite på vägen hem.

Det vi pratade om var alla de konstiga namn som föräldrar döper sina barn till, och hur kul det egentligen är för barnen att heta något som är roligt, konstigt eller vara döpt efter något föremål osv. Visserligen så kan inte vi veta hur ett namn påverkar barnet då det beror helt på sin omgivning, men det vi antog var att det inte är så kul att heta något som låter larvigt i andras öron och som gör en till ett skämt. Som ett litet barn så kanske inte ens namn spelar någon stor roll då man inte tänker på hur andra ser på en, men när man blir allt äldre, en ung tonåring, och när allas åsikt om en blir allt viktigare så kan ens namn bli en källa för att skämmas. Man kanske inte vågar presenterar sig i rädsla för att någon ska skratta åt ens namn eller kanske inte förstå hur man ska uttala det. Man ska känna stolthet i sitt namn, och om det är något som man alltid bär med sig från att man föds tills att man dör, så är det sitt namn. Då det är många år man ska spendera med sitt namn så är det inte något bra med att skämmas för vad man heter. Jag förstår bara inte varför det är ”trendigt” att ge sina barn konstiga och långa namn, tänk på barnet istället, för hade du tyckt det hade varit kul att heta Pilot Inspektor som Jason Lees och Beth Riesgraf son heter? Jag menar, kom igen? Hur kan man döpa ett barn till Pilot Inspektor?

 – Mamma, får jag leka med Pilot Inspektor i helgen?? 

Visst, jag förstår att det kan vara lite roligt och speciellt att döpa sina barn till något ovanligt som gör att dom sticker ut lite mer, som mitt namn Emilia, det är ändå rätt så ovanligt om man jämför med typ namnet Anna eller Emma, men man behöver ju inte sitta och sätta ihop några random ord och döpa sitt barn till det som dyker upp. Det är bara sjukt.

Här finns en länk där ni kan se 8 andra kändisbarns lite ovanliga namn.

pilot inspektor