Men kom igen..

När jag gick in på aftonbladet så fick jag mig en väldigt irriterande syn när jag såg denna artikel om att Disney har valt att klippa bort två scener från Kalle Ankas jul, ni vet de med jultomtens verkstad, för att de anser att det ger en stereotypisk bild av svarta och judar, så dom tycker dom scenerna är rasistiska helt enkelt (upptäcker dom flera, flera, flera år senare). Men det förstår jag inte. Vad är det som är rasistiskt och stereotypiskt? Ja det är en svart docka….. vad mer? Vart är den stereotypiska bilden av svarta och judar? Jag har inte ens tänkt på det och nu så ska dom klippa bort dom scenerna för att det är otroligt kränkande mot svarta och judar att visa dom i en barnfilm. Kom igen, är det inte mer rasistiskt och kränkande att klippa bort dom och inte låta dom vara med? Då blir det ju bara en massa vita i filmen (om man nu ska tänka så), ni tänker väl lite fel och tar till fel medel. Så nu förstör dom år av traditioner, något som har pågått i mer än 40 år, för att dom just nu anser att det är rasistiskt. För faan, vilket jävla larv.

Image

/ Emilia

You may also like