Nu börjar vintern igen

Då var det vinter igen och snön har nu börjat pudra många delar av vårt avlånga land, i alla fall i norr för till södra delarna så kommer väl snön senare, lyckostar. Jag vet inte om man ska hoppa av glädje eller känna ett stort missnöje över det faktum att kollektivtrafiken kommer packa ihop som vanligt och återvända till våren igen. Jag har då själv lite blandade känslor över vintern och snöns framfart, och hela den här årstiden har sina plus och minus sidor. Vinterårstidens plus sida är att det är mysigt, det lyser upp mörkret, man kan åka pulka och vara barnslig igen, och att det fint. För det är det. Men vinterårstidens minus sida är den att det bli kallt om fötterna, det blir slaskigt, sen blir det is, svårt att ta sig fram, kollektivtrafiken slås ut helt… finns det fler minus sidor? Hmm kommer inte på några fler, men det ser ut att bli 50/50 mellan plus och minus.
Men i det stora hela så tycker jag vintern och snön är mysig, bortsett från att kollektivtrafiken slås ut totalt. Men man kan inte alltid få allt, eller hur.