Konsten att skriva ett personligt brev

Om jag ska säga vad jag tycker om dessa personliga brev man skriver och skickar med tillsammans med sitt CV när man söker jobb, så är det verkligen en konst att få det rätt och bra. Det får inte bli för långt, inte för osammanhängande, det ska inte låta som om man har kopierat innehållet från ett annat brev (då jag antar att alla skriver att dom är så trevliga och arbetsvilliga osv), det ska vara unikt för sig själv, det ska väcka intresse och det ska självklart visa att man är rätt person för jobbet. Det mina kära läsare är en konst att få fram. Tycker i alla fall jag. jag sitter just nu och skriver ihop ett personligt brev till ett caféjobb jag ska söka, men det är svårt att få till det på rätt sätt. Jag vill ha jobbet, det vill jag, men jag vill även att arbetsgivaren verkligen ska se att jag vill ha det, utan att låta som alla andra sökande. Det är svårt men jag får fortsätta klura ut det tills jag känner att brevet visar den jag är och vad jag kan tillföra arbetsplatsen. Nu kör vi!