Event med trevliga tamponggänget

Lite då och då så har de otroligt inspirerande entreprenörerna Sophie & Diana, som är skaparna bakom det fantastiska TampongsForFree, ett event med en sponsor för att upplysa mer om det. Detta eventet som var den 8 november anordnade dom för att upplysa oss om något som väldigt lätt glöms bort och som därför många inte vet om. Vi pratar om HPV, även kallat humant papillomvirus som resulterar i cellförändring i underlivet och kan leda till livmoderhalscancer. Så detta är självklart något som måste uppmärksammas då det kan drabba alla. Det finns ett vaccin mot det, men trots att det finns ett vaccin så är det inte många som vet om det. Gardasil heter det och består av 3 sprutor man tar under en 6 månaders period tror jag det var. Det är gratis för de som är födda 1993 och senare, men de som är födda 1992 och tidigare får betala en summa. För att veta mer om viruset så kan ni kolla HÄR!

Jag har vaccinerat mig med Gardasil, jag vet inte hur jag kom över fakta om ämnet men av någon anledning så vaccinerade jag mig, och det är jag glad över. Men för er som inte har gjort det, gör det, och vad gör det om det kostar någon tusenlapp. Är det värt att inte betala kanske 2000 kr för ett vaccin för att sedan kanske få livmoderhalscancer och riskera att dö?

Men för att återgå till själva eventet så var det väldigt trevligt. Det bjöds på god buffé av små bakverk och frukt, och sedan så var bloggerskan Tyra på besök för att berätta om sin cellförändring och även om sin blogg och sitt liv. En väldigt trevlig kväll var det, som avslutades med väldigt fina goodiebags. Tack åter igen för dessa inspirerande kvällarna som ni anordnar. Tack!

Image

 Bild lånad från min vän Lottas blogg, deliquate.se.

Image

Bild lånad från TampongsForFree bloggen Redville.se. Detta bestod goodiebagen av.