Scanning Scanning

Jag tycker det är så roligt att det finns så många olika typer av personligheter och karaktäristiska drag som gör en till den man är. För en sak som fungerar utmärkt för en person kanske inte fungerar så bra för en annan, och det finns en anledning till det och det är för att vi är olika i vårt tankesätt och har olika personligheter. Vissa får lätt saker serverat för sig utan att behöva lägga ner mycket energi, medan andra måste kämpa oerhört länge och mycket för att få något, jag är en sån person bland annat. Sen finns det vissa som trivs med att göra en sak och hålla sig till det, medan andra inte vill binda upp sig utan vill testa på många olika saker. Alla är vi olika och alla vill vi få ut olika saker av livet, så varför döma en person utifrån hans/hennes syn på livet och val?

Jag har länge funderat på vad det är för fel på mig i den bemärkelsen att jag lätt blir uttråkad och tröttnar på saker jag gör. Jag har väldigt länge trott att jag är en lat person som inte har några intressen eller framtids visioner, men är det verkligen så enkelt? Jag har intressen, men jag tröttnar på dessa intressen efter ett tag när jag känner att jag har fått det jag vill få ut av det. Är jag lat, ointresserad, har inga mål med livet, ingen motivation? Det kan inte vara så enkelt att säga att jag är lat. Detta har jag undrat över och när jag av en ren slump hamnade på Må Bras hemsida i sökandet efter träningsövningar så kom jag in på en artikel som handlar om personlighetstypen Scanner. Denna personlighetstyp är enligt livscoachen Barbara Sher en typ av människor som istället för att bara fokusera och fördjupa sig i en sak, hellre bara nuddar vid ytan för att sedan gå vidare till nästa sak. Dessa personer tröttnar snabbt, och inte för att de är lata eller omotiverade utan för att de känner att de har fått göra det dom ville och vill nu gå vidare. Det låter som ett exempel på mig. Så där ser man, jag är inte lat, utan jag är en scanner, och det låter så mycket tuffare.

Ni hittar artikeln HÄR!

Image